De Argentijnse Tango van Pingel & Peter


"To watch us dance is to hear our hearts speak." Hopi Indian saying

Onze tango is een expressieve en sensuele dialoog tussen leider en volger. We combineren dynamische en organische concepten uit de tango Nuevo met de sensualiteit en het raffinement van de gesloten omhelzing. Geraffineerde muzikaliteit, uitdagende improvisaties en dynamische interactie karakteriseren onze dans.

Met veel respect voor de historie en traditie van de tango onderzoeken we nieuwe, onbekende terreinen in de tango. Nieuwsgierig naar waar de tango ons brengen zal en hoe onze eigen unieke tango groeit in beleving en vorm.

Voor ons is de tango niet alleen een dans maar ook een afspiegeling van het leven, de groei die we daarin doormaken, van de relaties die we aangaan in het dagelijks leven, de plek die we daarin innemen en voor onszelf creeëren.

We leren ook van andere disciplines op het terrein van bodywork, mindfulness, martial arts en andere dansvormen.
In onze lessen combineren we de kennis, ervaring en lessen die we opgedaan hebben in verschillende bewegings- en kunstdisciplines met de ervaringen, verworvenheden  en vragen die we meenemen van onze immer voortdurende zoektocht door tangoland.

We hechten dan ook sterk aan het principe van 'lifelong learning'. Ons credo is:

“What is important, is to keep learning, to enjoy challenge and to tolerate ambiguity. In the end there are no certain answers.”

Martina Homer

Onze muzikale inspiratie vinden wij in de 'oude' tangos van o.a. Carlos Di Sarli, Osvaldo Fresedo, Juan D’Arienzo, Enrique Rodriguez en Osvaldo Pugliese maar ook in de 'tango nuevo' van Astor Piazzolla of de nog nieuwere tangovormen van  Gotan Project, Tango Jointz en Bajofondo...