Privélessen op alle niveaus

Privélessen Argentijnse Tango kunnen nuttig zijn als je een specifieke vraag hebt over jouw manier van dansen, tegen bepaalde patronen aanloopt of veel lessen gemist hebt. Of simpelweg als je je niet comfortabel voelt bij een groepsles.

Bij TangoWorks kun je, in overleg met de docenten, privélessen afspreken op de dag, vroeg in de avonden en in het weekend.

Er zijn twee typen privélessen:

Pure tango:

Als je lessen gemist hebt, als je specifieke vragen hebt over je techniek, ergens vast loopt, je niet comfortable voelt in een groepsles etc.
Wij geven ook speciale introduktieworkshop voor 2 personen. Ook kunnen wij je helpen met een bruiloftsdans.

Duur: 60 minuten
Kosten: 50,-
Note: op afspraak. Max. 1 paar.
Afspraak maken? Mail of bel ons even.


Individuele les Joy2Move (Feldenkrais):

Als je specifieke vragen hebt over bijvoorbeeld je balans, je houding, je manier van dansen, als je ongemak ervaart bij bepaalde bewegingen, in het staan, in de omhelzing, het draaien etc.
Als je voelt dat je met veel spanning beweegt, als je je roestig en stijf voelt in het dansen of als je pijn hebt in het dansen en/of dagelijkse bewegen.

En misschien simpelweg omdat je in korte tijd zo goed mogelijk wil leren dansen! Kortom duizend redenen om de mogelijkheden in je lijf eens nader te ontdekken en onderzoeken.

In deze lessen wordt gebruik gemaakt van technieken en inzichten uit de Feldenkraismethode en diverse andere body & mind benaderingen. We werken o.a. hands-on met gebruik van een speciale Feldenkrais tafel en equipment.
Dat wil zeggen dat je, volledig aangekleed, op een lage tafel ligt. De docent ondersteunt en beweegt jouw lichaam op een voor jou rustige en prettige manier en helpt je je bewegingspatronen waar te nemen en chronische spanning los te laten. Daarnaast word je je bewust van ‘vergeten’ delen in je lichaam en creëer je nieuwe mogelijkheden van bewegen. In de kleine rustmomenten in de les krijgt je zenuwstelsel de tijd om zich te reorganiseren en nieuwe, efficientere verbindingen te maken.

Dansbewegingen, maar ook alledaagse bewegingen, zoals lopen, buigen, draaien, reiken en balans ervaar je hierdoor op een geheel nieuwe wijze. Ontspannen, met meer coördinatie en meer bewegingsvrijheid, souplesse en kracht.

Veel mensen met bv rugpijn, nekpijn, chronische klachten in het bewegingsapparaat of spannningspijn hebben al baat gehad bij Feldenkraislessen. Feldenkrais kan een goed resultaat boeken bij een uiteenlopend aantal klachten voortkomend uit  de manier waarop je beweegt en jezelf organiseert in je lichaam. Pingel begeleidt, naast mensen met pijn- en spanningsklachten, ook een aantal professionele muzikanten en dansers in hun bewegen.

Wil je meer weten over Feldenkrais, kijk op www.how2move.nl

Duur: 60 minuten
Kosten: 45,-
Note: op afspraak bij Pingel. Deze les kun je alleen individueel volgen!
Afspraak maken? Mail of bel Pingel even.

Alle lessen -tenzij anders vermeld- worden gegeven in onze dansschool aan de Willem Buytewechstraat 34 in Rotterdam. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Gratis parkeren na 18:00.